Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 29.05.2013

Проф. др Бранислава Белић присуствовала Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседница Скупштине АП Војводине Бранислава Белић присуствовала је Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације која је одржана у Културном центру града, поводом 8. Генералне скупштине те асоцијације која се одржава у Новом Саду. Поред представника града и покрајине, свечаности су присуствовали високи представници МУП-а Републике Србије и полиција из других земаља.
На скупу је истакнуто да уз подршку Министарства унутрашњих послова Републике Србије, огранак ИПА Србије већ шест година има своје заслужено место у тој светској организацији где бележи сталан раст броја својих чланова и успешно промовише рад и углед полиције Србије у земљи и свету, развијајући тако добру сарадњу са страним полицијама. Интернационална полицијска асоцијација (ИПА) представља струковну организацију полицајаца, која окупља скоро пола милиона чланова у 64 земље света.То је једина међународна струковна организација полицајаца, како активних тако и пензионисаних без обзира на њихову функцију, ранг, религију, пол,националност или расу. Политички и пословно је потпуно независна и није везана ни за једну другу организацију или удружење. Отворена је за полицајце из свих држава, за једноставне и неограничене односе између полицајаца и за успостављање могућности међусобне размене искустава из струке.
Циљеви (ИПА) организације су: подстицање размене професионалног искуства, пријатељства полицајаца између земаља чланица, побољшање односа између полиције и јавног мњења, подстицање социјално хуманитарних активности и културно спортске сарадње полицајаца земаља чланица. На Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације, поред представника МУП-а Србије, говорили су и представници полиција Русије, Норвешке, Аутрије, Словеније, Мађарске, Пољске, Грчке, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и других земаља који су се захвалили домаћинима на гостопримству, а уприличен је и богат културно уметнички програм.

fixed-img