Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 20.12.2013

Производи удружења сеоских жена Војводине на међународном добротворном базару у Бечу

file0001727934998 (1)

Читај ми

Читај ми
AA

Стална мисија Републике Србије при Уједињеним нацијама и Мисија ОЕБС у Бечу учествовали су и ове године на традиционалном добротворном Међународном базару, који се 30. новембра 2013. године одржао у УН центру у Бечу. Међународни базар са дугогодишњом традицијом организује Удружења жена Уједињених нација (UNWG – United Nation Women’s Guild). Сваке године велики број земаља узима учешће на овом Базару презентујући разноврсне производе из своје земље.

Мисија редовно учествује на базарима и организује изложбени простор на ком су изложени производи из наше земље – вино, ракија, прехрамбени производи, рукотворине, традиционални артефакти.

Донацијом одређене количине рукотворина и производа удружења сеоских жена Војводине су умногоме допринела овој међународној манифестацији и на тај начин допринела презентацији наше земље на Базару. Производе попут ајвара, џемова, шоља, капа, рукавица, шалова донирала су следећа удружења: Актив жена Бачки Јарак, Темерин и Актив жена МЗ Стари Врбас, Удружење жена „Колевка Бачке“ Бач, „Сремица“ из Пећинаца, Удружење „Млади за Ковиљ“ Ковиљ, и Удружења жена из Сомбора „Удахни живот“ Станишић и „Гаковчанка“ из Гакова.

Новац прикупљен од ове добротворне манифестације намењен је за помоћ угроженој деци широм света, која живе у срединама без чисте воде, побољшање услова живота деци из сиротишта, деци са специјалним потребама, медицинским центрима за сиромашну децу оболелу од АИДС-а, као и деци која су суочена са другим проблемима неразвијеног света.

fixed-img