Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 29.05.2015

Промоција „Фестивала памети” у Горњој Аустрији

Читај ми

Читај ми
AA

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, коју предводи Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, борави у дводневној посети у Покрајини Горња Аустрија.

Посета је организована у складу са Изјавом о намерама, коју су потписали председник Скупштине АП Војводине, Иштван Пастор и председник Парламента Горње Аустрије, Виктор Зигл у фебруару ове године, а којом је договорен наставак сарадње у области привреде, малих и средњих предузећа, образовања, екологије и културе.

У разговорима са господином Рајнером Крумхубером, директором Колеџа за уметнички дизајн у Линцу, на једној од укупно три оваквих образовних институција у Аустрији, размотрене су могућности сарадње ове школе са школама у АП Војводини, посебно у оквиру европске мреже уметничких школа.

Гости су домаћинима представили пројекат „Фестивал памети,” који је досада укључио 35 школа из десет европских земаља, а међу њима и једну школу из Граца из Покрајине Штајер. За професоре колеџа приређена је једночасовна презентација „Фестивала памети”, која је обухватила представљање учесника финала „Фестивала памети” и њихових радова, полазних принципа реализације креативних радионица и теоријског модела стимулисања креативности, који се примењује у свету, те представљање алата за рад – креативне игре „Дорис” и резултата примене генерисаних идеја у пракси.Присутни су, затим, имали прилике да сами испробају игру „Дорис”.

Посета Горњој Аустрији настављена је у оближњем граду Штајер, где су чланови делегације, заменик Александар Јовановић, др Здравко Живковић –аутор „Фестивала памети” и др Драган Граховац – начелник за образовање, посетили Факултет за менаџмент , где им је домаћин била деканица Факултета Маргарета Ибервимер (Margarethe Überwimmer). Гости су упознали деканицу са пројектом „Фестивал памети” који подстиче учеснике на креативно и иновативно размишљање, са циљем генерисања нових пословних идеја, које могу наћи своје место у пракси компанија, али и јачања њихових конкурентних капацитета на глобалном тржишту.

fixed-img