Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 01.09.2014

Пуштен у рад нови систем безбедности у девет вртића у Врбасу

DSC_0011

Читај ми

Читај ми
AA

Првог дана нове школске године, в.д. директора Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић, заједно са челним људима Предшколске установе „Бошко Буха“у Врбасу, свечано је пустио у рад нови систем безбедности у објектима ове установе.

„Брига о нашим малишанима данас јесте брига за будућност нашег друштва. Зато је необично важно да њихов боравак у вртићу буде сигуран и безбедан. Фонд за капитална улагања је финансирање пројекта инсталације система безбедности у врбашким вртићима препознао као корак ка бољем сутра све наше деце“, изјавио је Маленковић овом приликом.

Систем електронске контроле боравка у објектима предшколске установе „Бошко Буха“ у општини Врбас, за коју је Фонд издвојио 2.851.915,50 динара, омогућава већу безбедност деце и запослених. Систем се састоји од картица, читача картица и контролора који омогућава откључавање електричне браве комуникацијом са рачунаром на ком се налази одговарајући софтвер. Контрола приступа првенствено омогућава контролу улаза и излаза. Помоћу картица и читача омогућује се несметан и поједностављен улаз овлашћеним лицима. Тако се уједно штити и објекат и просторије вртића од приступа неовлашћених лица.

fixed-img