Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 16.10.2014

Реализација пројекта „Фестивал памети” и наставак сарадње са Осјечко-барањском жупанијом

PA102862

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом Дана Економске и управне школе Осијек и прославе 121. годишњице постојања ове угледне образовне институције, те због наставка успешне сарадње, делегација Покрајинског секретеријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у којој су били Мато Грозница, подсекретар и мр Здравко Живковић, аутор „Фестивала памети”, 9. и 10. октобра 2014. године посетила је Осјечко-барањску жупанију.

Том приликом, у разговорима с представницима жупаније коју су представљали господин Владимир Шишљагић, жупан Осјечко-барањске жупаније, господин Драган Вулин заменик жупана, госпођа Сњежана Сташчик, прочелница управног одјела за просвјету, културу, спорт и техничку културу, господин Иван Каралић, пословни тајник жупана и госпођа Доротеа Теларовић, саветница за школство, размотрени су досадашњи облици сарадње две регије и потенцијалне области за сарадњу у наредном периоду, посебно области образовања и заштите права националних заједница.

Будући да је поменута школа већ укључена у међурегионални пројекат „Фестивал памети”, у склопу прославе Дана школе одржана је креативна радионица са ученицима трећих разреда. Такође, разговором с госпођом Лидијом Жапер, директорицом школе и њеним сарадницима, договорено је ангажовање ученика у креативним радионицама за потребе компанија које послују на подручју жупаније.

С тим у вези, заједно с пет ученика, учесника „Фестивала памети”, који су креирали најбоље пословне идеје, организована је посета Творници Сапониа Осијек. Мешовиту делегацију (Покрајински секретаријат, Осјечко-барањска жупанија, Економска и управна школа) примила је госпођа Дубравка Маријановић, директорица института, са сарадницима. Тема разговора у Сапонији била је: презентација креативних идеја ученика Економске и управне школе Осијек, ради унапређивања пословања и тржишне позиције Сапоније, као и даља сарадња на пројекту „Фестивал памети”.

Заједно с представницима Жупаније, уприличена је посета Угоститељско-туристичкој школи Осијек. Госте је примио господин Блашко Менало, директор Угоститељско-туристичке школе Осијек, у којој су презентоване изванредне могућности за извођење практичне наставе будућих туристичких и угоститељских радника, односно могућности за квалитетну и разноврсну међурегионалну сарадњу.

Посета Осјечко-барањској жупанији је завршена договором да се сарадња настави и прошири на још неке школе у жупанији, односно да се обогати новим видовима сарадње. У оквиру постојеће сарадње на пројекту „Фестивал памети”, најкреативнији ученици из жупаније, заједно са својим вршњацима из осталих европских регија, биће позвани на финални догађај који ће се одржати почетком јуна 2015. године у Новом Саду, у Скупштини АП Војводине.

fixed-img