Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 18.12.2013

Саопштење Министарства финансија Републике Србије са састанка са представницима Скупштине и Владе АПВ

Читај ми

Читај ми
AA

На позив Министарства финансија Републике Србије, министар финансија Лазар Крстић и министар за регионални развој и локалну самоуправу Игор Мировић, састали су се у Министарству финансија са председником Скупштине АП Војводине, Иштваном Пастором, Милорадом Гашићем, секретаром Скупштине АП Војводине и покрајинским секретаром за финансије Зораном Радоманом.

На састанку је договорено да ће радна група која ће се бавити проблемом финансирања Војводине бити формирана и имати конститутивну седницу до краја године. Радна група ће се бавити финансирањем покрајине у ширем контексту, узимајући у обзир, како закон о финансирању покрајине, тако и надлежности Војводине и обавезе које из те надлежности произилазе. Финансирање Војводине и уопште проблем финансирања локалне самоуправе, биће решавани у склопу свеобухватне реформе која подразумева и закон о утврђивању надлежности АП Војводине, као и Статут покрајине, али и законе о буџетском систему и финансирању локалних самоуправа.

Сви учесници састанка сагласни су у намери да се састанци радне групе одржавају према динамици која ће одражавати реалне потребе, али не ређе од једном месечно.

Састанак је протекао у доброј и конструктивној атмосфери.

fixed-img