Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 13.02.2015

Саопштење са седнице Колегијума Скупштине АПВ

Читај ми

Читај ми
AA

У Скупштини АП Војводине данас је одржана седница Колегијума Скупштине који чине председник, потпредседници и шефови посланичких група у покрајинском парламенту, а којом је председавао председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор. На састанку је разговарано о актуелним и отвореним питањима везаним за рад Скупштине АПВ.

Чланови Колегијума постигли су начелни договор да се 9. маја, свечаном седницом Скупштине АП Војводине, обележи 70. година од победе над фашизмом и Дан Европе, док ће детаљи и програм ове седнице бити сагласно утврђени. Одржавање свечаних и тематских седница предвиђено је Пословником о раду Скупштине АП Војводине.

Председник Пастор је члановима Колегијума доставио иницијални текст покрајинске скупштинске одлуке о изгледу и коришћењу симбола и традиционалних симбола АП Војводине, који су доставили чланови Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине проф. др Слободан Орловић и Бранислав Ристивојевић. Намера је да чланови Колегијума сагледају овај текст, те да ускоро, на следећој седници Колегијума почну разговори о овој теми, с обзиром на то да је за доношење ове одлуке у Скупштини АПВ потребна подршка две трећине од укупног броја посланика Скупштине АП Војводине.

fixed-img