Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 27.03.2017

Састанак поводом реализације пројеката прекограничне сарадње ИПА између Србије и Мађарске

27032017_sastanak_1

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство одржали су данас у Покрајинској влади радни састанак са представницима општине Кањижа и ЈП „Ативизиг“, водопривредног предузећа из Сегедина поводом дефинисања наредних активности наредне фазе реализације пројекта „Wasidca“. Овај пројекат реализује се у оквиру стратешког позива за прекограничну сарадњу ИПА између Србије и Мађарске, уз финансијско учешће српских и мађарских партнера.

Према речима Младена Петковића, помоћника покрајинског секретара за спровођење пољопривредне политике и праћења европских интеграција у области саветодавних служби, циљ данашњег сусрета је да сви партнери у овом пројекту, вредном шест милиона евра, који се финансира из средстава ЕУ, детаљно разраде план његове реализације у другој фази.

Тема данашњег сусрета је усаглашавање детаља, чијом реализацијом ће бити омогућено коришћење покретних брана на територији целе Војводине и решавања питања доградње и изградње постројења пречистача отпадних вода у општини Кањижа.

fixed-img