Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 07.11.2019

Станислав Радуловић отвориo 17. Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс

06112019- Studio M-15

Читај ми

Читај ми
AA

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић отворио је вечерас, у новосадском Студију М, Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс. Он је том приликом изјавио да ресорни секретаријат пружа пуну подршку овој манифестацији, која се годинама одржава у организацији Радио-телевизије Војводине.

ВеличинаТактонса, према Радуловићевим речима, између осталог јесте и у његовој богатој традицији, међународном карактеру и значају за струку и, као такав, с временом је постао својеврстан симбол Новог Сада.

„У наредних неколико дана, тачније до 9. новембра, имаћемо прилику да уживамо у богатом садржају – изложби, научној конференцији посвећеној акустици и, наравно, у такмичарском делу и зато вам желим пуно успеха“, поручио је отварајући манифестацију подсекретар Радуловић.

Председник Организационог одбора Тактонса Јожеф Клем поздравио је учеснике такмичарског дела из Мађарске, Румуније, Словачке, Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и колеге из Србије.

„Ово такмичење је посвећено звуку и тону и као такво има 16 категорија“, рекао је Клем и додао да се ове године надмеће око 100 тонских снимака, што је завидан број управо на јубилеј – 70 година од оснивања Радио Новог Сада.

У уметничком делу програма одржан је концерт „Акустичне скулптуре Лабат Свар-омфал“, а у холу Студија М постављена је изложба професионалне аудио-опреме и акустичних скулптура Лабат.

fixed-img