Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 15.05.2014

Старински модни детаљи за жене

vinjete NM (2)

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру XI Ноћи музеја која ће бити одржана у суботу 17. маја 2014. године у Новом Саду, Завод за равноправност полова представиће се изложбом „Старински модни детаљи за жене“, у холу Владе АП Војводине, у периоду од 18.00 часова до поноћи.

Изложба ће приказати колекције и збирке модних детаља које чувају женска удружења из Војводине.

Посетиоци ће имати прилику да виде шешире, рукавице, мараме од вуне, кашмира, свиле и плиша, прслуке, перле, хеклане капе, штрикане чарапе, украсне траке, ташне, накит и друге модне детаље које су носиле жене у Војводини крајем XIX и почетком XX века.

Колекције ће приказати 22 женска удружења из Војводине – Гложана, Кулпина, Кисача, Пећинаца, Сечња, Будисаве, Руменке, Шида, Руског Крстура, Гргуреваца, Остојићева, Падине, Голубинаца, Пивница, Степановићева, Паноније, Бачког Моноштора, Српског Iтебеја, Бајше и Ковачице.

Завод за равноправност полова већ трећу годину за редом учествује у манифестацији Ноћ музеја са намером да представи и промовише друштвену групу жена са села, њихово стваралаштво, капацитете и домете. Од свог оснивања Завод посвећено ради на оснаживању и едукацији жена на селу у Војводини, и промоцији значаја њиховог активног учешћа у јавном животу и развојним политикама својих заједница.

fixed-img