Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 03.12.2014

Темерин почиње рад на изради Стратегије културе 2015-2020

03122014 Temerin 01

Читај ми

Читај ми
AA

Општина Темерин представила је прву активност у оквиру пројекта израде Стратегије културног развоја ове општине за период 2015-2020 године, који реализује у сарадњи са Агенцијом за регионални развој АП Војводине и Агeнцијом за развој општине Темерин, а уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Подсекретарка Весна Пиперски Туцаков изразила је велико задовољство што је Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу помогао реализацију једног овако важног пројекта чијом ће се реализацијом добити веома важан стратешки документ за једну локалну самоуправу.

Она је навела да су финансије добијене на конкурсу за суфинансирање унапређења институционалних и управљачких капацитета у јединицама локалних самоуправа у АП Војводини у 2014. години, као и да је са општином Темерин до сада сарадња била веома успешна.

Председник општине Темерин Ђуро Жига је поздрављајући све присутне нагласио да је култура један од најзначајнијих аспеката развоја не само општине или друштва, већ и човека као појединца и да је Темерин веома поносан што почиње рад на једном овако важном пројекту.

Као пример добре праксе представљен је Град Панчево, чија је искуства у усвајању, креирању и имплементацији Стратегије културе представила Снежана Баралић Бошњак, помоћница секретара за културу, информисање, спорт, бригу о младима и цивилни сектор Града Панчева.

fixed-img