Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 17.10.2013

Томислав Богуновић на свечаности поводом јубилеја Центра за социјални рад Суботице

Centar SU 3

Читај ми

Читај ми
AA

Помоћник покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију Томислав Богуновић, присуствоваo je свечаности поводом обележавања 50 година постојања и успешног рада Центра за социјални рад Града Суботице.

„Прослава 50 година рада једног центра је велики јубилеј, поготову за град Суботицу и његове становнике, јер је тај центар управо веза са оним најтежим категоријама становништва које постоје и које имају потребу да им се пружи помоћ. Овај центар има велику подршку Геронтолошког центра Суботица и сарадњу са Министарством унутрашњих послова – Полицијском управом Суботица“, истакао је Богуновић.

Центар за социјални рад основан је 1963. године, а већ наредне године установљена је услуга бриге о деци без родитељског старања. У питању је 1000 деце, а сада се води рачуна о 240 деце. Воде рачуна о 350 одраслих и старих лица које се налазе под старатељством и 75 корисника који су у хранитељским породицама.

Представници покрајинских и државних власти оценили су да је суботички Центар један од бољих у држави и само прошле године обавио је 61.266 послова за 6300 корисника.

Центар за социјални рад у Суботици је један од најстаријих у Војводини, а укупно има 43 центра. Центар је поставио стандарде које треба да следе и друге социјалне установе. Од априла 2009. г. Центар за социјални рад је започео са пружањем нове услуге у области социјалне заштите грађана, услугу Дневног центра за децу и омладину са поремећајима у друштвеном понашању, избором Центра за социјални рад као извођача услуге од стране локалне самоуправе.

У Центру за социјални рад су запослена су 23 социјална радника, 7 психолога, 5 педагога, 3 специјална педагога, 5 правника, социолог, преводилац и 14 радника пратеће службе.

„Следећи задатак јесте заједнички наступ према пограничним подручјима односно решавање питања азиланата и људи који се овде задржавају пре него што пређу границу. То је посао Центра који се појавио као нов, али то мора да се реши и на нивоу Покрајине и на нивоу Републике“, закључио је Богуновић.

fixed-img