Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 09.10.2017

У Бачкој Паланци „Пјесмом и игром кроз Крајину“

09102017_Palanka_2

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић поздравио је у суботу у Бачкој Паланци учеснике културне манифестације „Пјесмом и игром кроз Kрајину“, која је плод сарадње „Kултурне заједнице Kрајине“ из Београда и општинског руководства Бачке Паланке.

Поздрављајући учеснике скупа, госте и домаћине, Кузмановић је рекао да је ово још једна у низу оних манифестација које сваког од нас у различитостима чини богатијим, а културу једног друштва у целини садржајнијом.

„Крајишка култура има низ својих особености и одавно је природан део лепезе наше мултикултуралности, чинећи је још лепошом и још раскошнијом“, додао је заменик покрајинског секретара и позвао представнике свих крајишких удружења да учествују на конкурсима Покрајинског секретаријата на којима се стимулише традиционално народно стваралаштво.

Испред Културног центра Крајине, учеснике је поздравио председник Управног одборља Жељко Кукић, а испред Заједничког већа општина из Вуковара председник те асоцијације Срђан Јеремић. Обојица су изразила наду да ће манифестација „Пјесмом и игром кроз Крајину“ постати традиционална, за шта, према речима домаћина, у Бачкој Паланци, постоји расположење.

У културном делу програма наступили су КУД „Срем“ из Маркушице, КУД „Ђоко Патковић“ из Боботе, КУД „Вук Караџић“ из Чонопље и Удружења „Дар завичаја“ из Младенова.

fixed-img