Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 17.12.2013

У Едукативном центру организована конференција ,,Моћ дигитализације – глобализација пословања војвођанских предузећа“

17122013 Edukativni 01

Читај ми

Читај ми
AA

Едукативни центар Нови Сад био је домаћин учесницима конференције под називом ,,Моћ дигитализације – глобализација пословања војвођанских предузећа“, која се одржава у оквиру Европске недеље малих и средњих предузећа. Организатори конференције су Влада АП Војводине, Регионална развојна агенција Бачка, Едукативни центар Нови Сад, Национална агенција за регионални развој и Европска недеља малих и средњих предузећа – European SME Week.

На данашњој конференцији било је речи о новим технологијама и њиховом значају у предузетништву, сигурности пословања преко интернета, значају образовања за успешно пословање, менторству за почетнике у бизнису, као и о новим шансама за почетнике у привреди. Иако нам се чини да су информационе технологије свуда око нас и да су доступне свакоме, реалност показује да се исте веома мало користе. Неопходан је смишљен и организован приступ технологијама, што је предуслов за одговоран и напредан приступ савременом пословању.

Помоћник покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова за област запошљавања и предузетништва Драго Ђокић, изложио је планове Секретаријата за подршку предузетништву, малим и средњим предузећима у Војводини, у 2014. години.

,,У наредном периоду настављамо да подржавамо и унапређујемо привреду и предузетништво, с тим што намеравамо да акценат ставимо првенствено на женско предузетништво. У 2014. години планирамо отварање Канцеларије за предузетништво при Влади АП Војводине, где ће предузетници моћи да акумулирају своје идеје, иницијативе и изложе своје проблеме како бисмо приступили заједничком решавању потешкоћа“, рекао је Драго Ђокић.

Учесник дискусије био је и Будислав Медурић, директор Едукативног центра, потом представници ОТП банке, Кластера информационо-комуникационих технологија ИКТ, Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и Регионалне развојне агенције Бачка који су дали свој допринос овом едукативном скупу, свако из свог угла и делокруга.

Будислав Медурић је навео да је неопходно да сваки појединац коме је потребна преквалификација или допуна знања сагледа свој економско-правни простор и озбиљно приступи обуци која ће му умногоме побољшати шансе на локалном и међународном тржишту.

,,Аспект мобилности је веома битан у савременом пословању, као и рационалност на свим нивоима пословања. Едукативни центар нуди комплементарне обуке уколико је будућим предузетницима потребна и информатичка обука. Наш центар стоји иза свог програма обука и настоји да подржава своје полазнике и у даљем раду и након едукације“, истакао је Медурић.

Након дискусије, уприличена је и додела сертификата полазницима обука за почетнике у бизнису, као и додела сертификата полазницима обука из ПРАГ процедура.

fixed-img