Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 07.08.2013

У Скупштини АПВ обележен Светски дан добровољних давалаца

P6120047

Читај ми

Читај ми
AA

У Клубу посланика Скупштине АП Војводине, потпредседница Скупштине задужена за област здравства проф. др Бранислава Белић је поводом 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви, приредила свечани пријем за представнике Црвеног крста Војводине, покрајинских Служби за трансфузију крви и представнике војвођанских општина и градова, који су у протеклој години остварили најбоље резултате у добровољном давалаштву. Захвалнице и признања је добило једанаест Организација Црвеног крста са територије АП Војводине, са највећим бројем прикупљених јединица крви у 2012. години.
Награђене су организације из Кањиже, Бачког Петровца, Бачке Паланке, Кикинде, Инђије, Новог Сада, Темерина, Жабља, Суботице, Бачке Тополе и Новог Бечеја. Међу члановима локалних организација Црвеног крста које су добиле признања било је и оних који су више од 100 пута добровољно дали крв. У знак захвалности за људску хуманост, домаћин данашње свечаности проф. др Бранислава Белић уручила је добитницима захвалнице и признања и том приликом изразила велико задовољство постигнутим резултатима у добровољном давалаштву у Војводини, уз очекивање да ће се тај дугогодишњи позитиван тренд наставити и у наредном периоду. Добитницима су у знак захвалности честитали и заменик покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију прим. др Радован Латиновић, председник Црвеног крста Војводине проф. др Бориша Вуковић и директор Завода за трансфузију крви Војводине др Мирослав Милосављевић.

По броју давања крви градови и општине из Војводине традиционално бележе најбоље резултате у Републици Србији, а покрајина са 3,55 посто давања крви у односу на број становника спада у ред нахуманијих средина у европским размерама. 14. јун – Светски дан добровољних давалаца крви, ове године обележава се под слоганом: “Свако давање крви је поклон! Придружи се и ти”.

fixed-img