Picture of the authorPicture of the author
/ , субота, 02.04.2016

Учесници Међународне универзитетске симулације Комитета региона Евроспке уније на предавањима у Ректорату Универзитета у Новом Саду

20160401_150001

Читај ми

Читај ми
AA

У наставку дводневне Међународне универзитетске симулације Комитета региона Евроспке уније,која је у оквиру пројекта „CoRIUSS Војводина“, данас отворена у Скупштини АП Војводине,домаћи и страни студенти учествовали су на групним предавањима и симулацијама које су уприличене у згради Ректората Универзитета у Новом Саду.

О важним питањима која се односе на младе људе у Европи,перспективама њиховог запошљавања,иновативним решењима,о друштвеној кохезији младих у мултикултурним,мултинационалним и мултијезичким регионима,као и о примерима добре праксе у овој области коју вишенационална Војводина традиционално негује, са студенатима из Србије, Чешке, Словачке, Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније, Албаније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Италије, разговарали су домаћи и страни стручњаци. Заменик шефа мисије Амбасада Чешке републике у Републици Србији Јиří Кyриан разговарао је са студентима на тему постојања универзалног решења проблема незапослености младих. О друштвеној кохезији у мултикултурним, мултинационалним и мултијезичким регионима, са акцентом на успешан пример АП Војводине, студентима је говорио Мирослав Кевежди, стучни сарадник за невладине организације у Заводу за културу Војводине. Успешне сесије и стручна предавања одржана су на тему иновативног пословања као једног од могућих решења проблема незапослености код младих, о чему је са студентима дискутовао проф. Војин Шенк са Факултета техничких наука у Новом Саду, као и на тему односа младих према мултикултурализму и друштвеној кохезији, о чему је причао проф. Алексеј Кишјухас са новосадског Филозофског факултета.

Дводневна Међународна универзитетска симулација Комитета региона Евроспке уније,која се одржава у оквиру пројекта „CoRIUSS Војводина“, биће настављена и током викенда у згради Ректората Универзитета у Новом Саду, а Пленарно заседање и церемонија затварања одржаће се недељу, 3. априла, са почетком у 14.оо часова у великој сали Скупштине АП Војводине.
Институционалну подршку пројекту „CoRIUSS Војводина“ као и одржавању овог значајног догађаја у Новом Саду пружили су Скупштина АП Војводине, Покрајинска влада, Универзитет у Новом Саду, Студентски дом „Колегијум“, Фонд Европски послови АП Војводине и национални савети националних заједница.

fixed-img