Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 27.11.2015

Унапређење тренажних процеса у Војводини као приоритет

1

Читај ми

Читај ми
AA

Да Покрајински секретаријат за спорт и омладину веома води рачуна о унапређењу тренажних процеса војвођанских спортисткиња и спортиста, показује и најнапреднија апликација коју је уз помоћ финансијских средстава ресорног секретаријата направио Рукометни савез Војводине, а која има за циљ побољшање тренинга за млађе категорије рукометашица и рукометаша. Апликација, чији је идејни творац наша прослављена рукометашица Јелена Ерић Рогавац, само је једна у низу ствари којом је Покрајински секретаријат за спорт и омладину помогао својим спортистима.
Данас је у званичном делу Међународног сајма спорта, подсекретарка покрајинског секретаријата за спорт и омладину Александра Ристић, истакла да је управо побољшање услова за тренинг свих спортиста, био и остао један од приоритета овог секретаријата.
„Од свог оснивања па до данас, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, има за циљ да побољша тренажне услове и то не само професионалних спортиста, већ и оних клубова у којима тренирају млађи узрасти, и то не само због тога како би сутра имали шампионе, већ због тога како бисмо има омогућили да буду моторички писмени, и спремни за будући живот у вредносном смислу пре свега. До сада смо то успевали кроз санацију и адаптацију терена спортских објеката и њиховог опремања, а ево, како идемо у корак са временом, од сада ћемо то чинити и користећи савремене информационе технологије попут ове коју је лансирао Рукометни савез Војводине.
Такође, током ове предолимпијске године трудили смо се да посебно водимо рачуна о условима спортиста који ће се највероватније наћи на Олимпијади, па је тако Гимнастички савез Војводине коначно добио партер, а Пливачки савез Војводине најсавременију електронику у земљи.“

fixed-img