Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 22.12.2017

Уручене захвалнице Спомен-збирке Павла Бељанског за 2017. годину

22122017_zahvalnice_1

Читај ми

Читај ми
AA

Динамичан рад Спомен-збирке Павла Бељанског током 2017. протекао је у знаку обележавања 60 година од оснивања музеја, 110 година од рођења Петра Лубарде и у знаку још једне регионалне сарадње на реализацији изложбе посвећене Игњату Јобу.

Време уочи божићних и новогодишњих празника по речима в.д. управнице Спомен-збирке Павла Бељанског, Милане Квас добар је повод за уручење захвалница свим сарадницима који су помогли реализацију музејских програма у 2017. години.

Испред Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама захвалницу је уз речи подршке и надаље добре и квалитетене сарадње примио заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.

Он је истакао да се Спомен-збиркa Павла Бељанског одавно уписала на мапи културних институција, који професионално и активно промовишу нашу културу и ресорни секретаријат је ту да не само као оснивач, већ и као пријатељ подржи све њене даље активности.

Након уручења захвалница, ауторским тумачењем др Звонка Маковића, свечано је затворена изложба Игњата Јоба (1895–1936) „ Ватра Медитерана“.

fixed-img