Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 22.05.2014

Уручени сертификати за коришћење знака ,,Најбоље из Војводине“ на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду

22052014_sajam_sl0

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру 81. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова уручени су сертификати за коришћење знака ,,Најбоље из Војводине“ новим корисницима за њихове производе. Сертификате је новим корисницима уручио заменик покрајинског секретара за привреду Балинт Јухас, у присуству бројних гостију из света војвођанске привреде.

Ово значајно обележје ове године су понели следећи производи: ракија Премијер дуња 0,7l произвођача Promont Group d.o.o. из Новог Сада, Мини са белим сиром, брзо смрзнуто бесквасно лиснато тесто са надевом, произвођача Мини Пaни д.о.о, Суботица и пенушаво вино Ковачевић род 2011, произвођача Д.о.о. Винaријa Ковaчевић из Ирига.

Поздравивши скуп, заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, истакао је да ознака ,,Најбоље из Војводине” представља перманентну тежњу и потребу да се повећа квалитет свих аспеката производње. Носиоци знака квалитетом својих производа могу да задовоље како домаћег, тако и иностраног потрошача и буду конкурентни на страном тржишту.

,,У настојању да помогне наступ наше привреде и укључење њених субјеката у европске и светске трговинске токове, Влада AП Војводине је 2004. године донела одлуку о установљењу знака ,,Најбоље из Војводине”, којом је регулисала и право на коришћење овог знака, уз прописан поступак за остваривање овог права. Овим пројектом препознато је и награђено настојање произвођача да заштите јединствен бренд са изузетном репутацијом, те идентификују најквалитетније производе AП Војводине. Ти производи носе знак ,,Најбоље из Војводине” и као такви је промовишу и афирмишу. Сви награђени производи задовољавају европске норме квалитета производа, што подразумева поседовање сертификата НAССР и стандарда ISO, тако да могу да се извозе и буду конкурентни на европском тржишту. Знак се додељује на период од три године, а употребљава се за обележавање природних, пољопривредних, занатских, индустријских и производа домаће радиности“, рекао је Јухас.

fixed-img