Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 28.11.2014

Уручени уговори невладиним организацијама за суфинансирање пројеката из области унапређивања положаја Рома и Ромкиња

28112014_Inkluzija_ugovori 01

Читај ми

Читај ми
AA

Свечано потписивање и уручивање уговора организацијама из невладиног сектора, одржано је данас у Покрајинској влади од стране сектора за унапређење положаја Рома у оквиру Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова. Двадесет организације добило је средства у укупном износу од два милиона динара пу оквиру конкурсу за доделу бесповратних средстава ромским непрофитним организацијама и удружењима грађана за финансирање пројеката у области унапређења положаја Рома и Ромкиња.

Помоћница покрајинског секретара за област унапређења положаја рома Славица Денић је овом приликом истакла велик труд сектора који је са ограниченим финансијским средствима успео да успешно спроведе неколико конкурса који ће умногоме допринети унапређењу положаја ромске заједнице.

,,Данас потписујемо уговоре са 20 невладиних организација које су добиле средства путем конкурсу за унапређење положаја Рома и Ромкиња. Ове године смо имали пет конкурса који су намењени ромској популацији, у априлу месецу смо имали веома сличан конкурс овоме, с тим што је био намењен за женска ромска удружења, потом конкурс који је био намењен градовима и општинама у Војводини, потом конкурс за пет координатора за ромска питања у Војводини. Петнаест општина је добило средства за куповину уџбеника и школског прибора за ромску децу школског узраста, што сматрамо веома значајним. Имали смо и конкурс за израду локалних акционих планова за Роме који је такође био намењен општинама, на ком је осам општина добило средства. На овим конкурсима смо постигли веома значајне резултате са релативно малом сумом новца коју смо имали на располагању. Конкурсима смо отворили значајна питања и допринели побољшању положаја ромске популације у Војводини. Колико нам финансијска ситуација буде дозвољавала, следеће године ћемо наставити са овим конкурсима и покушати да унапредимо наше деловање, нарочито када се ради о образовању“, рекла је помоћница Денић.

fixed-img