Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 02.12.2015

Уручени уговори за развој ловства у Војводини

02122015_Poljoprivreda_lovci 01

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручили су данаси 207 уговора корисницима, који су конкурсали за доделу средстава из буџетског фонда за развој ловства АП Војводине за 2015. годину. Укупна вредност средстава износи преко 29,1 милион динара, а овим поводом представницима ловачких удружења честитао је заменик ресорног секретара Бранислав Кнежевић.

Кнежевић је подсетио да је од 2011. године, када је основан буџетски фонд за ловство, до сада за развој ловства у Војводини издвојено преко 113 милион динара. У свом обраћању је навео да нису сва средства искоришћена, па је позвао удружења да дају предлоге, како би се преостала средства у висини од 15 милиона динара употребила на најбољи начин за унапређивање ловства у нашој покрајини.

Најављено је да ће ова подршка Секретаријата бити настављена и у 2016. години. У току је примена електронског регистра у области ловства на територији АП Војводине. Намера је била да се уложи у подизање нивоа информатичке опремљености у области ловства , што је уједно и добар начин да се омогући лакша комуникација Секретаријата са удружењима и квалитетније праћење рада у овој области на нивоу наше покрајине.

Бранислав Кнежевић је подсетио да се примакао рок за израду буџета за наредну годину, те позвао кориснике да буду активни и да у наредних неколико дана размотре и предложе најзначајније мере, које би Секретаријат подржао током 2016. године. Како је још најавио, конкурс у овој области ће наредне године бити расписан много раније, и зато се инсистира на доброј и ефикасној сарадњи корисника ловишта и Секретаријата.

fixed-img