Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 02.12.2015

Уручени уговори за реализацију конкурса „Активни зимски распуст“

02122015_Sport_ugovori 01

Читај ми

Читај ми
AA

По први пут ове године ђаци војвођанских основних и средњих школа имаће прилику да током зимског распуста у својим школама учествују у разним програмима које су махом осмислили њихови наставници, учитељи и професори, а све то уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Наиме, ресорни секретаријат је после два спроведена конкурса „Активни распуст“ који се односио на летње распусте, овог пута расписао и конкурс чији ће се пројекти спроводити током зиме.
Од преко 100 пристиглих пројеката са буџетом од пет милиона динара подржано је 28 школа које ће самостално или у сарадњи са удружењима грађана спровести низ најразличитијих активности за своје ђаке од еколошких и уметничких радионица, па све до спортских активности. Представницима школа, данас је у Покрајинској влади уговоре уручио помоћник покрајинске секретарке за спорт и омладину Оливер Петковић.
„Због великог интересовања које је изазвао конкурс летњи активни распуст и због чињеница да велики број наших ђака током зимског распуста нема прилику да негде отпутује, ове године смо решили да им у њиховим местима и школама омогућимо да на што квалитетнији начин проведу тај распуст. Приоритети којим смо се водили током одлучивања били су готово исти као када је реч и о летњем распусту, а то је што разноврснији програм за ученике током распуста, што већи обухват и дужина трајања самог пројекта.
На конкурс је стигло нешто више од 100 пријава, а одобрена је реализација за 28 пројеката са буџетом од укупно 5 милиона динара. Као што је то сад већ и опште познато, од почетка године нашим корисницима омогућено је да на неки начин учествују у одлучивању и то уз право приговора, те је овог пута стигло 5 приговора од којих је један позитивно решен. Такође, напоменуо бих да је за следећу годину планирано да се конкурси активни и зимски распуст обједине и обухвате активности које ће се реализовати и на лето и на зиму.“

fixed-img