Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 10.02.2015

Велико интересовање за понуду војвођанске привреде на међународном сајму хране и пића у Москви

unnamed

Читај ми

Читај ми
AA

Сајам „Продекспо 2015“ који се одржава од 9. до 13. фебруара у Москви уз подршку Министарства пољопривреде Руске Федерације, под патронатом Привредне коморе и индустрије Руске Федерације, представља највећу манифестацију у Русији и Источној Европи која се одржава на годишњем нивоу. Привредна комора Србије (ПКС) је ове године у сарадњи са Министарством привреде и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) организовала наступ 39 компанија из Србије из пољопривредно-прехрамбеног сектора на сајму „Продекспо 2015“. Производни програм на овогодишњем московском сајму представиће произвођачи и прерађивачи воћа и поврћа, млека, сухомеснатих, кондиторских, пекарских производа, зачина и садница. На заједничком штанду уз ПКС, излаже укупно 10 војвођанских привредника, од којих су четири носиоци знака ,,Најбоље из Војводине”, а који су одабрани путем јавног позива Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

На сајму у Москви, у оквиру обједињене понуде војвођанске привреде, може се запазити значајна пословна активност, уз велики број састанака са потенцијалним пословним партнерима. Пословни људи из Русије и окружења показали су велико интересовање за производе из Војводине. Посебно су запажени производи компаније ,,Мини пани“, тачније њихова пецива, потом качамак произвођача ,,Сево“ из Жабља као и вина Винарије Ковачевић из Ирига. Представници ове винарије су одржали преговоре са кинеском компанијом ,,Dalian Tianbao Green Foods“ Co.Ltd. из округа Јинзхоу, Далиан, Кина, при чему је изражен обострани интерес за робну размену, те се очекује наставак преговора.

Потребно је подсетити да ове године на сајму у Москви производни програм представљају следеће компаније из Србије: „Фрувела“ Лајковац, „Мини пани“ Суботица, „Вино Калем“ Велика Дренова, „Генеза“ Кањижа, „Дестилерија Чолић“ Крагујевац, „Нектар“ Бачка Паланка, „Ај-ти-ен груп“ (ITN Group) Београд, „Монди Ламекс“ Краљево, „Банини“ Кикинда, „Златиборац“ Београд, „Пионир“ Суботица, „Алева“ Нови Кнежевац и „Мастер Фриго“ Београд.

У оквиру националног штанда Србије, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова представља компаније носиоце знака „Најбоље из Војводине“ – „Витамин“ Хоргош, „Промонт груп” (Promont Group) Нови Сад, „ДТД Рибарство“ Бачки Јарак, „Апатинска пивара“ Апатин, „ИМ Топола“ Бачка Топола, „Репро траде” Нови Сад, „Здраво органик” Селенча, „Житко“ АД Бачка Топола, „Винарија Ковачевић“ Ириг, „Винарија Винум“ Нови Сад, „Карлсберг Србија“ Челарево и „Дијамант“ Зрењанин. На овом сајму учествују и Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, као и компаније заинтересоване за добијање знака „Најбоље из Војводине“ – „Џем енд џели“ (Jam and Jelly) Ириг, „Новосадски сајам“ Нови Сад, „Сава Ковачевић“ Врбас, „Фриго Жика Соко“ Рума, „Сево“ Жабаљ и „Мара“ Сомбор. Међу излагачима су и Опште Удружење предузетника Општине Ариље и компаније „Фриго Јуниор“, „Дреновац Yugotrade“, „Номил Промет“, „Дар Продукт“, „Naturfruits“ и „Berry Frutico“.

fixed-img