Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 02.10.2013

Влада АПВ и Фонд за капитална улагања брину о проблемима Суботичана

2013-09-30 Subotica

Читај ми

Читај ми
AA

Из буџетске резерве Владе АП Војводине биће обезбеђено милион динара за радове на обијању фасаде зграде Техничке школе „Иван Сарић“ у Суботици. Тај први корак на реконструкцији фасаде биће учињен у наредних седам дана.

„Због лоших временских услова и зимске сезоне не можемо да приступимо великим захватима. Санираћемо оно што је интервентно: да приступ школи буде потпуно безбедан, како за ученике, тако и за наставно особље. По предмеру и предрачуну радова планирано је око 63 милиона динара за санацију комплетне фасаде на овој школи“, изјавио је в. д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић на радном састанку одржаном у просторијама ТШ „Иван Сарић”.

Директор Фонда је навео да решење за ову школу не сме да буде „ад хок“.

„Овај објекат је споменик културе. Покрајинска Влада хоће да покаже да је одговорна, да води рачуна и да брине о институцијама и грађанима“, истакао је Маленковић, додавши да ће зграда бити реконструисана у фазама. „Морамо да имамо комплетну пројектно- техничку документацију и уђемо у поступак јавне набавке ако желимо да све то урадимо на квалитетан начин. Верујем да ћемо с пролећа 2014. године видети скеле на овом објекту и да ће зграда школе бити санирана у уговореном року“, рекао је Маленковић.

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, мр Андор Дели, рекао је да на територији АП Војводине има 477 основних и средњих школа и да су средње школе, у складу са Законом о јавној својини, махом прешле у јавну својину АП Војводине. Око 70 одсто тих објеката, казао је, грађено је од 1960. до 1990. године, 10 одсто је грађено током последњих 10 година, а 20 одсто објеката, међу које спада и ТШ „Иван Сарић“, потичу с почетка 20. века и углавном су грађевине од културног значаја. Техничка школа „Иван Сарић“ је под заштитом Завода за заштиту споменика из Суботице.

fixed-img