Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 25.02.2014

Вребалов у Аустрији на Светској конференцији о обновљивим изворима енергије

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов учествоваће од сутра до петка на Светској конференцији о обновљивим изворима енергије, у аустријском граду Велсу, где ће говорити о потенцијалима Војводине у овој области.

Вребалов је најавио да ће на конференцији позвати инвеститоре који су заинтересовани за улагање у област коришћења биомасе за производњу енергије, али је додао да и у тој области постоје проблеми, јер потенцијалним инвеститорима треба више од годину дана како би добили сву потребну документацију за почетак производње у Србији.

Он је истакао да Војводина има огроман потенцијал у биомаси, затим у комуналном отпаду, као и велики хидро и геотермални потенцијал и додао да се велики део тог потенцијала данас напросто “баца у ваздух”, јер се не користи као обновљиви извор енергије.

На конференцији у Аустрији говориће и представници Европске комисије, Међународне енергетске агенције, Европске инвестиционе банке, представници компанија из Немачке, Аустрије, Велике Британије, САД, Русије, Аустралије, Украјине, Француске, Шпаније, Данске, Естоније.

fixed-img