Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 25.09.2023

За опремање сточарских фарми додељено 120 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора пољопривредницима који су остварили право на бесповратна средства за опремање сточарских фарми у АП Војводини у 2023. години. Војвођанским сточарима је за ове намене додељено укупно 120 милиона динара.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Мирослав Малић истакао је да је на конкурсу за опремање сточарских фарми ресорни секретаријат одобрио 136 пријава.

„На конкурсу смо ове године добили 171 пријаву, од којих 35 није испунило потребне услове. Максималан износ по пријави је два милиона, док је минималан 100.000 динара. Буџет за овај конкурс, који расписујемо од 2016. године и чија је вредност тада износила 30 милиона, сада је четири пута повећан“, рекао је Малић.

Он је додао да ресорни секретаријат има и друге мере намењене повећању капацитета фарми, али и подизању нивоа и квалитета сточарске производње.Малић је подсетио на недавни конкурс у вредности од 150 милиона динара за набавку приплодних јуница и назимица, наводећи да та средства нису у целости искоришћена, те је позвао пољопривреднике да се наредне године пријаве у што већем броју и искористе прилику да попуне своје фарме.

Средства која су данас додељена биће искоришћена за опремање говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, те за набавку опреме за мужу, хлађење и складиштење млека, набавку опреме за изђубравање, као и за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству.

 

 

fixed-img