Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 01.08.2017

За подршку традиционалних манифестација 30 милиона динара

IMG-1830

Читај ми

Читај ми
AA

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Младен Петковић, потписао је данас 174 уговора са предстваницима удружења који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за доделу средстава за одржавање традиционалних манифестација.

Петковић је нагласио да је Покрајински секретаријат за организовање традиционалних манифестација које промовишу пољопривреду и развој села, ове године издвојио 30 милона динара, што је три пута више средстава у односу на прошлу годину.

„Одржавање традицоналних сеоских манифестација доприноси јачању локалних заједница, очувању културне баштине, сеоских обичаја и традиције, које су уско повезане са пољопривредном производњом, сеоским окружењем и начином живота,“ нагласио је Петковић и додао да је важно, пре свега, очувати и заштитити културну баштину и традиционалне вредности, али и нагласити значај пољопривреде, кроз одржавање традиционалних манифестација.

Он је подсетио и да се манифестације типа сајмова и изложби, које су везане за пољопривреду, прераду, исхрану и рурални развој, суфинансирају са циљем промоције пољопривредних производа, проширења тржишта домаћих производа, те да се доприноси повезивању стручњака из ове области ради бољег позиционирања на тржишту.

Конкурс је намењен образовним и научноистраживачким установама, локалним самоуправама, и удружењима грађана у чијем су делокругу пољопривредне активности а вредност данашњих уговора износи око 16 милиона динара.

fixed-img