Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 23.05.2024

За прераду меса и млека у АП Војводини додељено 10,6 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

На штанду Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у Хали „Мастер“ Новосадског сајма, данас су додељени уговори корисницима који су добили средства за набавку опреме и машина за прераду меса и млека на газдинствима у АП Војводини.

Уговоре је доделио подсекретар Александар Пановски, који је истакао да је кроз одобрене пројекте пласиран целокупан износ који је био обезбеђен.

„Данас смо доделили седам уговора. Ове године је из покрајинског буџета издвојено 10,6 милиона динара за ову намену“, рекао је Пановски и подсетио на то да ресорни секретаријат реализује овај конкурс од 2016. године и да је до сада определио преко 130 милиона динара за прерађиваче месних и млечних производа на територији Војводине.

Подсекретар је навео да се кроз додату вредност у преради млека и меса унапређује економска делатност пољопривредних домаћинстава.

„Циљ конкурса је да се побољша квалитет меса и млека, повећа сточни фонд, прошири асортиман новим производима, помогне брендирању производа и повећа укупни животни стандард на селу и руралним подручјима. Настојимо да упослимо домаћинства још више, да им омогућимо лакши пробој на тржишту и тиме омогућимо стабилније пословање“, закључио је Пановски.

Неки од корисника истакли су значај ових подстицаја и објаснили да самостално не би могли обезбедити опрему неопходну за производњу. Добијена средства ће, између осталог, бити утрошена на набавку комора за чување меса у преради сухомеснатих производа, ледомата, као и опреме за производњу полутврдих сирева.

fixed-img