Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 11.07.2023

За развој ловства у АП Војводини 96,6 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је  данас доделу уговора у укупној вредности од 96,6 милиона динара за кориснике који су остварили право на средства из Буџетског фонда за развој ловства АП Војводине за 2023. годину.

Закључено је 308 уговора са 87 корисника, међу којима су ловачка удружења, јавна предузећа и привредна друштва.

Уговоре је уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Милан Дозет, који је истакао да буџет за ову област никада није био већи.

„Висина издвојених средстава говори о томе колико су Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство решени да помогну јавним предузећима и ловачким удружењима да се унапреде, да се сачувају станишта и да се убаци дивљач у наша ловишта“, изјавио је Дозет и напоменуо да ће ресорни секретаријат наставити да улаже у ловство и да ће помагати по питању повећања броја дивљачи на територији АП Војводине.

Додељена средства су намењена за унапређење стања популације дивљачи и њених станишта, опремање корисника ловишта, праћење стања појединих врста дивљачи у АП Војводини, набавку одраслих јединки фазана, изградњу прихватилишта за фазанске пилиће, набавку живе дивљачи пољске јаребице, изградњу и реконструкцију ловно-техничких објеката и набавку живе дивљачи у ловиштима посебне намене, набавку опреме за кориснике ловишта, истраживање реалног прираста зеца, израду и реализацију пројеката промоције ловства, као и за трошкове осигурања корисника ловишта на име штете од дивљачи.

fixed-img