Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 25.03.2015

За унапређење здравствене заштите у Војводини 400 милиона динара

Zdravstvo 02 V

Читај ми

Читај ми
AA

Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине обезбедила је 400 милиона динара за реализацију пројеката у области здравствене заштите у Војводини, који ће се реализовати преко јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката набавке медицинске опреме и пројеката изградње, реконструкције и санације објеката здравствених установа.

Јавни конкурс је отворен данас, 25. марта 2015. године, и трајаће до 06. априла 2015. године, до 16.00 часова.

Право учешћа имају све здравствене установе чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина, у складу са Планом мреже здравствених установа.

У складу са Покрајинском скупштинском одлуком о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2015. годину, за финансирање и суфинансирање пројеката набавке медицинске опреме предвиђена су средства у висини од 270.000.000,00 динара, а за пројекте изградње, реконструкције и санације објеката здравствених установа предвиђено је 130.000.000,00 динара.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите јесте подршка пројектима који ће омогућити континуирано пружање здравствене заштите која је једнако доступна свим грађанима, али и побољшање услова рада у здравственим установама чиме се доприноси очувању и унапређењу квалитета здравствене заштите на територији Аутономне покрајине Војводине.

Детаљне информације о објављеном конкурсу, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацији Покрајинске владе .

fixed-img