Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 05.12.2019

Заменик Павле Почуч на стручној трибини о запошљавању особа са инвалидитетом

05122019_sednica_1

Читај ми

Читај ми
AA

Стручна трибина поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, са темом „Лидери особе са инвалидитетом – могућности за развој друштвене заједнице“, одржана је у Скупштини града Новог Сада, у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине КАСПЕВ, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Присутнима се обратио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч.

„Покрајинска влада и ресорни секретаријат су од првог дана препознали значај подршке и конкретне помоћи особама са инвалидитетом у АП Војводини. Подстицајним мерама смо посебно истакли запошљавање особа са инвалидитетом и осталих рањивих и теже запошљивих категорија, путем програма самозапошљавања и новог запошљавања, као и јавних радова, социјалног предузетништва и стручног усавршавања, преквалификација и доквалификација. Као резултат подршке у побољшању положаја особа са инвалидитетом и њиховој радној интеграцији из године у годину бележимо тренд раста запошљавања особа са инвалидитетом у АП Војводини“, рекао је Почуч.

Он је додао да је значајно што су говорници на трибини експерти из економије и права, представници удружења и предузећа, који су представили економске и правне аспекте у запошљавању особа са инвалидитетом.

Учесници трибине дискутовали су о запошљавању особа са инвалидитетом, економским аспектима социјалне економије, нацрту закона о социјалном предузетништву, те могућностима финансирања социјалног предузетништва путем програма „Корак по корак“.

fixed-img