Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 01.11.2013

Завршена обнова зграде Магистрата у Сремским Карловцима

DSC_0024

Читај ми

Читај ми
AA

Фонд за капитална улагања АП Војводине уложио је 40 милиона динара у адаптацију, реконструкцију и ентеријерско уређење левог крила Магистарта у Сремским Карловцима. Завршетком ових радова, зграда Магистрата је комплетно реновирана.
Зграда Магистрата изграђена је у XIX веку и има велики историјски значај. Најпознатији догађај који се везује за ову установу јесте проглашење Српског Војводства са балкона овог здања 1848. године, од када и северни део Србије носи назив Војводина. Данас се у левом крилу Магистрата налазе просторије Министарства пољопривреде Републике Србије и Агенције за рурални развој, док је у десном крилу смештена управа Општине Сремски Карловци.
У првој фази радова на реконструкцији левог крила зграде, адаптиране су све канцеларије и велика сала на првом спрату, док је у другој фази радова реконструисан простор за будућу винотеку у приземљу и простор за винарију која је предвиђена у подруму Магистрата. У трећој фази радова је изграђена атмосферска канализација и замењени су кровни прозори.
Фонд за капитална улагања АПВ наставља и убудуће да улаже у све војвођанске општине, у циљу очувања културних и историјских тековина које су значајне за све грађане.

fixed-img