Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 30.06.2014

Завршена прва фаза изградње канализационе мреже у насељеном месту Будисава

30

Читај ми

Читај ми
AA

Средствима Фонда за капитална улагања АП Војводине финансирани су радови на изградњи секундарне канализације у насељеном месту Будисава. Уговорена вредност изведених радова на изградњи канализационе мреже, у дужини од 7,3 км, износила је 96.178.368,58 динара.

Комплетна канализациона мрежа Будисаве је, према пројектној документацији, подељена у четири слива. Фонд за капитална улагања финансирао је радове на изградњи мреже која припада другом сливу, а који обухвата централни део насеља: улице Петефи Шандора, цара Душана, Вука Караџића, Доже Ђерђа, Прњаворској, Душана Ћубића, Војвођанској, Каћкој и Партизанској улици.

У овој фази радова изграђена је и црпна станица која је лоцирана у Војвођанској улици и која ће у наредном периоду бити опремљена потребном хидромашинском и електро-опремом. Изградња мреже у централним улицама у Будисави значајна је због тога што су се тиме стекли услови да и други делови овог насеља у наредном периоду добију секундарну канализацију.

Радови прве фазе изградње канализационе мреже представљају само део пројекта који води ка трајном решавању проблема одвођења отпадних вода. Прикупљене и препумпане отпадне воде са простора Будисаве биће одвођене до Каћа, а затим даље у градски канализациони систем.

fixed-img