Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 29.12.2015

Завршна манифестација „Дани информатике у школама Војводине” 2015.

1

Читај ми

Читај ми
AA

Завршна манифестација „Дани информатике у школама Војводине” одржана је у понедељак, 28. децембра 2015. године, на Факултету за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК, у Новом Саду.
На овој манифестацији додељене су награде и признања ученицима, наставницима и школама најуспешнијим у развоју и примени ИКТ у настави. Најуспешнији ученици и наставници су награђени, а најуспешнија школа добила је престижно признање – Плакету „проф. др Стјепан Хан”, која носи име професора веома заслужног за развој информатике у Војводини.
Скуп је поздравио Мато Грозница, подсекретар у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне заједнице – националне мањине. Између осталог, подсекретар је рекао: „Наш секретаријат већ годинама подстиче информатизацију образовања на свим нивоима и у многим областима. Покушавамо да то буде на атрактиван и прихватљив начин, при чему се трудимо да се у овај процес подједнако укључују школе као институције, наставни кадар и свакако ученици. Циљ овог пројекта јесте да популарише информационе технологије у школским наставним и ваннаставним активностима, односно да подстиче ученике да својим активностима развијају и исказују своје умеће и достигнуће.” Напослетку, истакао је и то да је Плакета „проф. Стјепан Хан” начин да се школе и наставници подстакну да што више употребљавају информационе технологије у школама у процесу образовања.
Присутнима су се обратили и проф. др Маријана Царић, председница Савета Универзитета Привредна академија и проф. др Драган Солеша, декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент.
Са значајем и резултатима пројекта „Дани Информатике у школама Војводине” присутне је упознао аутор пројекта и председник Центра за развој и примену науке, технологије и информатике ‒ проф. др Слободан Попов.
Награђеним школама, наставницима и ученицима додељене су пригодне награде за постигнуте резултате, а главну награду ‒ Плакету „проф. Стјепан Хан” и таблет ‒ директорки ОШ „Вук Караџић” из Бачке Паланке уручили су Мато Грозница, у име Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне заједнице – националне мањине и проф. др Драган Солеша, у име Факултета за економију и инжењерски менаџмент.
Пројекат „Дани информатике у школама Војводине” ове године реализован је по десети пут, у основним и средњим школама, с циљем да се подстакне информатизација наставе у школама Војводине и да се популаришу нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима.
Покровитељ пројекта је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Фимек – Факултет за економију и инжењерски менаџмент био је суорганизатор, спонзор и домаћин ове свечаности, док је организатор и реализатор ове манифестације ‒ Центар за развој и примену науке, технологије и информатике.

fixed-img