Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 27.06.2017

Завршна свечаност „Кампа без граница, Кањижа 2017”

27

Читај ми

Читај ми
AA

У склопу овогодишњег циклуса, јуче се у Кањижи одржала завршна свечаност „Кампa без граница, Кањижа 2017”.

Манифестацију „Камп без граница, Кањижа 2017”, чији је првенствени циљ афирмација позитивних вредности мултикултурализма и промовисање међусобног суживота заједница с територије АП Војводине, организовао је Центар за младе „Ана и Бастиан” из Кањиже уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”.

Средњошколци су на овој манифестацији показали довољно зрелости и схватили значај ове идеје, као и важност наставка традиције толеранције, поверења и поштовања, која одликује нашу покрајину. Такође, овогодишњи камп одличан је доказ да су млади у Војводини спремни да на најбољи могући начин потврде основну идеју на којој пројекат почива.

Током трајања два четвородневна кампа, близу 150 ученика и њихових професора из 16 средњих школа с територије АП Војводине имали су прилику да се – путем забавних игара и пратећих садржаја – боље упознају и надмећу за вредне награде.

Учесника кампа на завршној свечаности поздравили су Милинка Хрћан, помоћница покрајинског секретара за националне мањине – националне заједнице и Зоран Теслић, члан Општинског већа у Кањижи за спорт и омладину, који је, уз честитке свим учесницима, изразио жељу да с временом овај камп израсте у интернационални камп младих.

Током свечаног затварања, уручене су дипломе, пехари и медаље учесницима, а за најуспешније екипе такмичарског дела, као и екипе-победнике у фер-плеју, по избору самих учесника, обезбеђено је наградно едукативно путовање у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

fixed-img