Picture of the authorPicture of the author
/ , субота, 17.12.2016

„Златно перо“ новинарским доајенима

pero1

Читај ми

Читај ми
AA

У Покрајинској влади данас су уручене награде „Златно перо“ за 2016. годину. Реч је о највишем признању Друштва новинара Војводине (ДНВ), установљеном 2010. године, а које се додељује за изузетнастваралачка достигнућа и допринос укупном развоју и унапређењу новинарства.

Добитници овогодишњег „Златног пера“ су дугогодишњи фоторепротерлиста „Дневник“ Слободан Милетић, новинари Радио-Телевизије Војводине Зоранка Стаменковић и Петар Николић и спортски новинар „Мађар Соа“ АрпадЧордаш.

Свечаност је беседом „Завет језику Стефана Немање“ отворио Миодраг Петровић, првак Драме СНП, а у име Покрајинско секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама обратили су се подсекретар Зоран Лазин и помоћник за информисањеЂорђе Вукмировић, који су и уручили награде.

„Данас нас је окупила племенита жеља ДНВ да својим колегама уручи највиша признања и тако награди њихов дугогодишњи професионални труд и изузетне домете које су остварили. Част нам је што смо домаћини једног оваквог догађаја“, нагласио јеЛазин.

Вукмировић је, с друге стране, истакао да су добитници „Златног пера“ у уздизање новинарске професије уложили огроман креативни напор и на тај начин дали огороман допринос њеном угледу.

„Новинарство је професија душе, коју пре свега чине људи и она ће, захвљујући управо људима попут овогодишњих добитника „Златног пера“, претрајати и у великим искушењима кроз која последњих година пролази“, додао је Вукмировић.

У име награђених захвалила се Зоранка Стаменковић која рекла да „Златно перо“ доживљава као најзначајније признање које је икада добила.

„Награда нам је свима посебно драга јер је стигла од наших колега и зато једино велико хвала у име свих нас, уз мото ДНВ: Истина, поштење и традиција“, нагласила је она.

fixed-img