Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 29.05.2013

Проф. др Бранислава Белић присуствовала Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације

AA

Потпредседница Скупштине АП Војводине Бранислава Белић присуствовала је Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације која је одржана у Културном центру града, поводом 8. Генералне скупштине те асоцијације која се одржава у Новом Саду. Поред представника града и покрајине, свечаности су присуствовали високи представници МУП-а Републике Србије и полиција из других земаља.
На скупу је истакнуто да уз подршку Министарства унутрашњих послова Републике Србије, огранак ИПА Србије већ шест година има своје заслужено место у тој светској организацији где бележи сталан раст броја својих чланова и успешно промовише рад и углед полиције Србије у земљи и свету, развијајући тако добру сарадњу са страним полицијама. Интернационална полицијска асоцијација (ИПА) представља струковну организацију полицајаца, која окупља скоро пола милиона чланова у 64 земље света.То је једина међународна струковна организација полицајаца, како активних тако и пензионисаних без обзира на њихову функцију, ранг, религију, пол,националност или расу. Политички и пословно је потпуно независна и није везана ни за једну другу организацију или удружење. Отворена је за полицајце из свих држава, за једноставне и неограничене односе између полицајаца и за успостављање могућности међусобне размене искустава из струке.
Циљеви (ИПА) организације су: подстицање размене професионалног искуства, пријатељства полицајаца између земаља чланица, побољшање односа између полиције и јавног мњења, подстицање социјално хуманитарних активности и културно спортске сарадње полицајаца земаља чланица. На Свечаној академији Интернационалне полицијске асоцијације, поред представника МУП-а Србије, говорили су и представници полиција Русије, Норвешке, Аутрије, Словеније, Мађарске, Пољске, Грчке, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и других земаља који су се захвалили домаћинима на гостопримству, а уприличен је и богат културно уметнички програм.

fixed-img