Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 02.09.2024

Роберт Отот поздравио ђаке прваке

AA

Нова школска 2024/25. година редовно је почела данас у 45 локалних самоуправа на територији АП Војводине. Тим поводом, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Роберт Отот посетиo je данас две основне школе, како би просветним радницима и ђацима пожелео срећан почетак школске године.

Потпредседник Отот је у преподневној смени, уочи првог школског часа, прво поздравио ђаке прваке у ОШ „Чех Карољ” у Ади.

„Данас започињемо још једну школску годину. Ви, малишани, ђаци прваци, који први пут прелазите праг школе, сигурно сте веома узбуђени. Желим вам да задржите своју отвореност и радозналост из детињства, да слободно постављате питања својим учитељима и искористите сваку прилику да усвојите што више знања. Школа, наравно, није само место за учење, овде ћете стећи нове пријатеље и изградити нову заједницу, и у томе вам желим много успеха”, рекао је на пријему ђака првака Роберт Отот.

Ове године се у ОШ „Чех Карољ” уписало укупно 57 првака. У први разред на српском језику уписано је петнаесторо деце, док се четрдесет двоје ученика уписало у разред где се настава изводи на мађарском језику.

Након посете у Ади, потпредседник Покрајинске владе пожелео је срећан почетак школске године и ђацима у ОШ „Турзо Лајош” у Сенти. У овој школи је ове године уписано  укупно 64 ђака првака, који ће наставу похађати на мађарском језику.

 

fixed-img