Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 15.05.2007

23. седница Скупштине АП Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 15. мај –  Скупштина АП Војводине донела јеОдлуку о завршном рачуну буџета АП Војводине за 2006. годину, са Извештајем оизвршењу буџета АП Војводине за 2006. годину.
Уводно излагањео завршном рачуну прошлогодишњег буџета имао је покрајински секретар зафинансије мр Јовица Ђукић. Покрајински секретар за финансије је навео да је буџет у 2006. години, након два ребаланса, износио 27,7 милијарди динара. Завршни рачун представља консолидацију завршних рачуна 26 директна и 15 индиректнихбуџетских корисника, укључених у консолидовани рачун трезора АП Војводине. Он садржи10 извештаја, међу којима и позитиван извештај екстерне ревизије, коју јеобавила независна ревизорска кућа "Винчић" из Београда. Укупна примањабуџета у 2006. години износе 27,17 милијарди динара, односно 97,85 процената плана. Извршени издаци буџета износе 25,8 милијарди динара, односно 93,01одсто планираних давања.ПосланициСкупштине Војводине утврдили су предлогкандидата за именовање члана и заменика члана делегације у Конгресу локалних ирегионалних власти Савета Европе. Кандидат Скупштине Војводине за члана делегације је Горан Васић(ДС) а за заменика члана предложен је Јожеф Шандор (Г17+).
ПокрајинскаСкупштина донела је Одлуку о разрешењу и Одлуку о именовању вршиоца дужностидиректора Завода за културу Војводине. За в.д. директора је именован ТиборВајда, редитељ из Новог Сада. Донете су и Одлука о разрешењу директораПокрајинског завода за равноправност полова као и Одлука о именовању новог директораПокрајинског завода за равноправност полова, ВеснеШијачки, професора југословенске и опште књижевности.   
Уводно излагање мр Јовице Ђукића, покрајинскогсекретара за финансије поводом Одлуке о завршном рачуну покрајинског буџета за2006.године           

fixed-img