Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 20.06.2024

Акредитована два нова студијска програма на Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски уручио је данас директору Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“ у Сремској Митровици проф. др Дејану Савичевићу акредитације за два нова студијска програма, за нову школску годину. Реч је о студијским програмима − Софтверско инжењерство и Пословна економија.

Покретањем нових студијских програма отвара се 100 нових места за будуће студенте, од чега 50 за мастер струковне васпитаче, 25 за софтверски инжењеринг и 25 за пословну економију.

„Ми, који креирамо студијске програме, треба да пратимо савремене трендове техничко-технолошког развоја, јер студенти које образујемо у Високој школи струковних студија ‘Сирмијум’ у Сремској Митровици утицаће на будући развој младих генерација. Зато данас доносимо акредитацију за покретање нових програма струковних студија. Реч је о програмима који прате већ постојеће програме струковних студија за васпитаче деце предшколског узраста и медицинске сестре/техничаре“, рекао је проф. др Маркоски.

„У Срем долазе велике инвестиције и отварају се нова радна места, а циљ наше администрације је да се млади образују близу свог места становања и да уједно имају и могућност проналажења радних места у својој средини“, поручио је проф. др Маркоски.

Проф. др Дејан Савичевић је истакао да на основу ова два нова студијска програма ова Висока школа иде у развијање програма који ће се односити на имплементацију ИТ у логистици и саобраћају.

„То је будућност која се очекује од нашег тима компетентних наставника. Наша је обавеза да поштујемо традицију високог образовања која је у Сремској Митровици и у региону Срема дуга 62 године“, рекао је проф. др Савичевић и додао да нови смерови доносе могућност за образовање 100 нових студената, од којих ће 50 бити на буџету захваљујући помоћи ресорног секретаријата.

fixed-img