Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 17.10.2006

Амбасадор Предраг Филипов члан Стручног савета КЕП-а

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 16. октобар – Доскорашњи амбасадор државне заједнице у Јапану, др Предраг Филипов, прихватио је позив Канцеларије за европске послове (КЕП) Извршног већа АП Војводине да буде члан њеног Стручног саветаУ разговору са директором КЕП-а Предрагом Новиковим амбасадор Филипов је навео да се одазвао позиву јер осећа потребу да своје знање из локалне самоуправе и искуство стечено током протекле четири године проведене у дипломатији искористи допринесећи раду Канцеларије. "Политичке елите и државне институције морају као врхунски приоритет размотрити потребу поновног представљања Србије као поузданог, одговорног и предвидљивог партнера у међународној заједници. Једино тако доживљена Србија може претендовати да буде прихваћена као равноправни саговорник", навео је амбасадор Филипов, додајући да је интеграција Србије у Европску унију цивилизацијска и економска потреба наше земље и њених грађана.
"Позитивно већинско опредељење становника Србије ка европским интеграцијама напросто намеће потребу ангажовања сваког појединца у том правцу, ако желимо о себи да мислимо као о социјално одговорним личностима. Имајући у виду да су активности војвођанске Канцеларије за европске послове комплементарне прокламованим спољнополитичким циљевима наше земље, мислим да је сваки напор који води успостављању економског благостања наших грађана оправдан," навео је др Филипов, уз образложење да ће учешће у поменутим активностима Канцеларије изискивати његово додатно радно ангажовање, али ће му оно донети велику сатисфакцију "ако би се у скорој будућности испунили идеали здраве, богате и у свету угледне Србије, а самим тим и наше Војводине".
Директор КЕП, Предраг Новиков је истакао да време и изазови који су пред нама захтевају поновно окупљање демократских и проевропских снага у земљи и захвалио се амбасадору Филипову што је прихватио да своја знања, богато искуство и енергију поново стави у службу визије европске Србије.

fixed-img