Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 06.02.2023

Баста: Циљ је да све општине и градови у Војводини имају канцеларије за младе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста истакао је на данашњем састанаку са представницима канцеларија за младе да ће ресорни секретаријат, како повећањем буџета, тако и другим активностима још снажније радити на унапређењу омладинског сектора у АП Војводини.

„Има доста простора за унапређење омладинског сектора. Важно је да сви заједно сагледамо које су то могућности, да се умрежимо, разменимо искуства и примере добре праксе, како би се побољшао положај младих на локалном нивоу“, рекао је Баста.

Он је додао да су у овогодишњем буџету повећана средства за оснивање и рад канцеларија за младе у Војводини.

„Циљ нам је да у наредном периоду све општине и градови у Војводини имају своје канцеларије за младе, како би они добили свој простор у ком ће моћи да реализују креативне програме и пројекте, и да својим деловањем унапреде средину у којој живе“, рекао је Баста.

У разговору је истакнуто да се постојеће канцеларије за младе у свом раду сусрећу са различитим изазовима. Главни циљ им је да се приближе младима, препознају њихове потребе и да раде на побољшању положаја младих, због чега је размена искустава увек добродошла.

Подршка је потребна за опремање канцеларија и клубова за младе, израду локалних акционих планова, обуку за припрему пројеката прекограничне сарадње, и за друге активности које ће побољшати њихов рад.

fixed-img