Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.06.2022

Баста примио представнике Генералног секретаријата Међународног савета за војне спортове и шефове делегација земаља учесница турнира у футсалу

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас у Покрајинској влади представнике Генералног секретаријата Међународног савета за војне спортове (CISM) и шефове делегација Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније, Северне Македоније и Србије – земаља учесница 13. „CISM футсал купа за мир“, као и представнике организационог тима овог турнира.

Баста је том приликом изразио задовољство што су Град Нови Сад, Покрајина Војводина и Србија домаћини војним спортским репрезентацијама, уз уверење да ће се током футсал турнира осећати као код куће.

„Сви смо на истом задатку, свима је важно да увек буде мир и да развијамо пријатељство и сарадњу међу нашим државама“, казао је Баста и нагласио да ће Министарство одбране и Војска Србије увек имати пуну подршку Покрајинске владе у организовању догађаја попут „Футсал купа за мир“.

Званични представник Међународног савета за војне спортове (CISM) пуковник оружаних снага Нигерије Ричард Емех захвалио је на срдачној добродошлици и изузетном пријему спортских делегација у Новом Саду, и нагласио да су такмичарски услови одлични. Он је  истакао значај подршке држава оружаним снагама, јер су они који носе униформе амбасадори мира, а међу њима су и војни спортисти.

У име Делегације Републике Србије при CISM потпуковник Негован Иванковић захвалио је Покрајинској влади на безрезервној подршци Министарству одбране и Војсци Србије у организовању манифестације, која их на најбољи начин представља у свету.

Он је изразио уверење да ће домаћински углед који је Нови Сад показао у организовању овогодишњег футсал купа сигурно бити одлична препорука да у наредним годинама буде место окупљања спортиста на неком новом такмичењу.

У име Министарства одбране и Војске Србије секретару Басти и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину уручени су плакета и захвалница за подршку у организовању 13. „CISM футсал купа за мир“.

fixed-img