Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 17.10.2006

Бојан Пајтић и Ненад Богдановић уручили кључеве власницима 18 станова у Јаши Томићу

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 16. октобар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић и градоначелник Београда Ненад Богдановић посетили су насеље Јаша Томић, где су уручили кључеве власницима 18 станова новоизграђене зграде, коју су мештани назвали "Београђанка". Насеље Јаша Томић, пре две године, страдало је у поплавамаОд тада је надокнађено 95 одсто штете, изградњом нових кућа и зграда, као и адаптацијом оних које су биле мање оштећене.
На свечаности поводом уручивања кључева власницима станова, Ненад Богдановић је изјавио да му је посебна част што град Београд може да помогне онима, који су у невољи. У нову зграду уложено је 42 милиона динара, да би синула пуним сјајем.
– Желим да вам се несрећа никада више не понови и да уживате у својим новим становима. Након усвајања Устава, важно је да схватите да ћете сами бринути о својим новцима, јер ће се буџетски новци тада децентрализовати путем локалних заједница и ви ћете бити у пирлици да заједно са покрајинским органима власти о томе водите рачуна. Циљ децентрализације је да се Србија и Војводина развију у сваком погледу, како би млади нараштаји остали да живе тамо где су и рођени – нагласио је градоначелник Београда Богдановић, обраћајући се станарима
Председник ИВВ-а мр Бојан Пајтић је подсетио да је Извршно веће АП Војводине, у протекле две године, уложило преко 150 милиона динара у Општину Сечањ, а у нову зграду – три милиона динара. Осим тога, напоменуо је Пајтић, послато је осам шлепера материјала, а важније је што је војвођански Фонд за развој привредницима из Општине Сечањ, Међа и Јаша Томић дао кредите са нула посто камате, како би кренули у неки озбиљнији посао. – И за ову прилику добили смо велику помоћ из буџета града Београда и од Републичког министарства за капиталне инвестиције. Са новим Уставом, моћи ћемо да ствари решавамо сами, јер ће 18 милијарди динара годишње бити сасвим довољно да сами градимо путеве, домове здравља, школе и зграде – рекао је мр Пајтић. 
Мирко Шипина, председник савета Месне заједнице Јаша Томић захвалио се на помоћи државним и покрајинским органима власти, нагласивши да је до сада 95 одсто штете санирано, а остало је да се збрине још 36 породица, за чије чланове се зидају, или адаптирају нове куће. До сада је сазидано 100 монтажних кућа, а још толико је адаптирано оштећених кућа, захваљујући средствима Републичког министарства за капиталне инвестиције. Он је посебно нагласио да је насеље Јаша Томић без грејања, јер "НИС Гас", још није спровео гасну мрежу, па ће се грађани, ове зиме грејати на струју, док се проблем не реши.

fixed-img