Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 09.10.2006

Делегација Извршног већа АП Војводине отпутовала у Брисел

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 9. октобар – Делегација Извршног већа АП Војводине, на челу са председником мр Бојаном Пајтићем отпутовала је данас у Брисел, где ће учествовати на међународном скупу под називом "Дунав – главни пут Европе"Организатор је Мисија немачке Савезне државе Баден – Виртенберг при Европској унији, која је упутила позив и војвођанској делегацији да учествује у раду овог еминентног скупа, на којем ће се представити подунавске земље, региони и градови.
Циљ ове манифестације је да се међународној јавности, а посебно институцијама Европске уније, представи значај дунавских регија у процесима европских интеграција. Посебна пажња биће посвећена подстицању културне, економске и политичке сарадње, кроз различите прекограничне пројекте у области привреде, културе, образовања и туризма.
Председник Пајтић обратиће се учесницима овог скупа и говориће о прекограничној сарадњи у подунавском региону, а делегација Извршног већа учествоваће на пленарном скупу и у раду три подгрупе са темама: "Прекогранична сарадња и нови подстицаји за Дунавску област", затим "Дунав као привредни фактор", као и "Сарадња у области образовања и културе".
Учешће на овом скупу биће искоришћено за контакте са високим функционерима Европске уније, Пакта за стабилност југоисточне Европе, Европске комисије, као и са другим подунавским земљама, регионима и градовима.
У делегацији Извршног већа су и покрајински секретар за привреду, Синиша Лазић, директор војвођанске Канцеларија за европске интеграције Предраг Новиков и Дејан Јанча, саветник председника за међународне односе.

fixed-img