Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 27.10.2006

Делегација Извршног већа АПВ посетила општину Ада

Читај ми

Читај ми
AA

Ада/Нови Сад, 26. октобар – Покрајинска влада реализује у овом тренутку читав низ пројеката заједно са локалном самоуправом у Ади. Ти пројекти односе се на развој комуналне инфраструктуре и спорта. Један од заједничких пројеката је и изградња, прецизније тренспорт моста, који је донација из Немачке, а чија конструкција се тренутно налази на баржама на Тиси код бечејске преводницеИзградњом моста код Аде, спојиће се овај део Бачке са делом Баната који гравитирају према Кикинди, чиме ћемо омогућити да људи, предузетници и предузећа из овог дела Бачке имају за 50-так километара краћи пут до Кикинде, до средњег и јужног Баната. Стога је изградња моста веома важна за развој овог краја, да општину Ада вратимо на онај ниво развоја који је она имала пре 20-так година. Општина Ада сада је у таквој ситуацији да је просечно примање грађанина ниже од војвођанског просека, а некада је Ада била носилац развоја привреде, пре свега мале привреде у Војводини, изјавио је мр Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине, након разговора са општинским руководством Аде и обиласка места на Тиси где ће бити изграђен мост и градилишта спортских терена и објеката, који се припремају за одржавање ИX спортске олимпијаде радника Војводине. Председник Пајтић похвалио је способност руководства локалне самоуправе Ада и предузетника из овог краја, јер су преко кредита Фонда за развој Војводине инвестирали више од 200 милиона динара. Привредници и пољопривредници из општине Ада били су далеко активнији и предузимљивији него људи из других војвођанских општина. Из покрајинског Фонда за капитална улагања који ће бити формиран следеће године, након доношења новог Устава Србије, најавио је Пајтић, довршиће се пројекат изградње моста, завршетак канализационе мреже и помоћи ће се и припреме за Радничке спортске игре, чиме ћемо допринети да Ада постане и привлачна туристичка дестинација. 
Председник општине Ада Ференц Ирмењи похвалио је сарадњу коју је општина до сада остваривала са Извршним већем Војводине. Након успешног референдума добићемо још више могућности и финансијдких средстава, да све ово што смо започели, заједничким трудом и завршимо. Жеља нам је да Ада поново буде међу развијеним општинама, а не на зачељу те колоне – нагласио је Ирмењи.
У делегацији Извршног већа која је данас посетила Аду били су покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић, директор Фонда за развој Михајло Бркић, заменик покрајинског секретара за пољопривреду мр Саша Драгин, заменик покрајинског секретаријата за привреду Хајналка Клебечко Макаи и помоћник покрајинског секретара за образовање и културу Бранимир Андрић.

fixed-img