Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 28.11.2006

Делегација Корушке посетила Скупштину Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 28. новембар – Председник Скупштине АП ВојводинеБојан Костреш примио је данас делегације Скупштине аустријске покрајине Корушкаи корушких привредника, са којима је разговарао о функционисању парламенатадва региона и успостављању културне и привредне сарадње.
«Скупштина АП Војводине је најмногојезичнији парламент уЕвропи, после Европског парламента. У њему се званично користи шест језика, итиме желимо да очувамо мултиетничност, мултикултуралност и мултиконфесионалностпокрајине, као највећег богатства Војводине. Својим радом настојимо да будемо«мост» између Србије и Европе, како бисмо убрзали процес европскихинтеграција», истакао је Костреш.Председник Костреш је нагласио да покрајинска администрацијаинтензивно ради на успостављању сарадње са регијама широм Европе, у циљуунапређивања привреде и размене искустава која су корисна како за Војводину,тако и за њене партнере.
Председник Скупштине Корушке Јорг Фроиншлаг истакао је даони већ успешно сарађују са регијама из Словеније, Мађарске и Хрватске. Насастанку је наглашено да су најбржи и најефикаснији пут до успешне сарадњеузајамне посете делегација и размена посланика, те је договорено да унајскорије време представници покрајинске администрације посете парламентКорушке, упознају се са начином њиховог рада и међусобно размене искуства уразличитим областима.
Гости из Корушке су исказали посебну заинтересованост застепен развијености туризма у Војводини и сарадњу у тој области, јер јетуризам једна од најразвијенијих делатности у њиховој покрајини.                                                                                      КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА                                                                                  СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ  

fixed-img