Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 17.09.2007

ДО СВОЈИХ ПРАВА ДУГИМ ПОСТУПЦИМА

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 17.септембар – У периоду од 3. до 16. септембра 2007. године Покрајински омбудсманса заменицима и сарадницима посетио је седам места у Војводини: Нову Црњу,Кањижу, Мартонош, Житиште, Арадац, Бачку Тополу и Таванкут. Током ових посета Покрајинском омбудсману се обратило 40грађана. Притужбе 20 грађана спадају у надлежност Покрајинског омбудсмана, тесу они и поднели представке, док су остали грађани даље упућени на адресенадлежних институција и организација које би им омогућиле остваривање њиховихправа. 
Приликом разговора са представницима Покрајинског омбудсманаграђани највише примедби имају на дуготрајност поступака у раду служби иинституција којима се обраћају, као и на непоступање појединих органа илинеизвршавање њихових одлука,  што ихспречава у остваривању њихових законом загарантованих права. 
Грађани се конкретно жале на дуготрајност поступакаприликом  легализације објеката, каои  остваривања права из здравствене,социјалне и пензијско-инвалидске заштите, а посебно на непоступање надлежнихинспекцијских органа, нарочито комуналне и грађевинске инспекције. Примедбе ипредставке грађана на рад полиције највећим делом се односе на дуготрајностпоступка за добијање држављанства.
Покрајински омбудсман са заменицима и сарадницима ће токомсептембра посетити још шест места у Војводини: Мали Иђош (17/09), Сечањ(19/09), Сенту (20/09), Бач (24/09), Бечеј (25/09) и Беочин (27/09). Томприликом ће  примати представке грађана,разговарати са њима о проблемима у вези са радомлокалне самоуправе, а грађани ће се моћи детаљније да се информишу о раду,надлежностима и активностима Покрајинског омбудсмана.

fixed-img