Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 26.09.2007

Додела пакета за повратнике у Републику Хрватску, Босну и Херцеговину и Косово и Метохију

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 26.септембар – Дана 26.09.2007. године Дејан Павловић в.д. директор Фонда запружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима потписао је уговоре ододели пакета помоћи са 12 избегличих и расељеничких породица које су одлучиледа се врате у места свог ранијег пребивалишта у Републику Хрватску, Босну иХерцеговину и Косово и Метохију. Присутнима се обратио и др Јанко Веселиновић,председник Савета за избегла, прогнана и расељена лица Извршног већа АПВојводине. На овај начин ове повратничке породице, са укупно 35 чланова, добићепомоћ у једном од три врсте пакета: бела техника; мотокултиватор и хидропак илимоторна тестера са столарским алатом и хидрофором.Додељени пакети биће, у најскоријем року, испоручени наадресе у местима повратка и то у Хрватску (6), Босна и Херцеговина (5) и Косовои Метохија (1).
У јуну ове године већ су закључени уговори и пакети су већиспоручени за 12 породица, са 36 чланова који су се одлучили на повратак. Докраја године предвиђено је да, мимо овог, буде испоручена још 44 пакета, чимеће помоћ бити пружена за укупно 68 породица, односно за око 200 њиховихчланова.
На овај начин Покрајина преко Фонда за помоћ избеглим,прогнаним и расељеним лицима показује једнаку бригу, како за лица која желе даостану у Војводини, тако и за лица која желе да се врате у места из којих суизбегла или прогнана.
в.д. директор Фонда за
пружање помоћи избеглим, прогнаним и
расељени, лицимаДејан Павловић

fixed-img