Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 23.11.2022

Додељена средства даровитим студентима

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за студенте који су добили средства на Конкурсу за даровите студенте у установама високог образовања чији је оснивач АП Војводина за 2022. годину.

Поздрављајући присутне студенте, секретар Милошевић је истакао да је реч о конкурсу који симболизује наше заједништво, јер без обзира на то што су стипендије и кредити и у републичкој надлежности, радо се укључују да помогну студентима и локалне самоуправе, универзитет, као и Покрајина.

„Наш залог сигурне будућности су млади људи, који су опредељени да усавршавају своје знање и дају креативни допринос у будућем времену“, нагласио је Милошевић и додао да овај програм представља део укупних активности које показују осећајност за оне изузетне.

„Реч је о младим људима који користе услуге студентских домова и ресторана, који учествују у пројектима Секретаријата, на пример у зимским активностима студената, као и они који формирају стартапе, сарађујући са компанијама, зарађују један скроман, али добар џепарац, који ће помоћи и њима и родитељима у времену студирања“, закључио је секретар Милошевић.

Средства у укупном износу од два милиона динара добили су студенти са пет факултета – Факултета техничких наука (7 студената), Технолошког факултета (1 студент), Филозофског факултета (1 студент), Медицинског факултета (1 студент) и Економског факултета (2 студента).

Ове студенте ће у наредних десет месеци стипендирати Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност са 15.000 динара месечно, док ће минимум 5.000 динара бити у обавези да обезбеди послодавац, односно приватна компанија.

На овај конкурс могу се пријавити студенти од друге до пете или шесте године основних студија и студенти другог степена студија који нису у радном односу, односно који су одмах по завршетку основних студија наставили студије другог степена. Такође, услови конкурса су подразумевали да студенти чије се школовање финансира из буџета морају бити уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена, да су држављани Републике Србије, да нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања, да нису корисници других студентских стипендија, као и да имају пребивалиште на територији АП Војводине.

fixed-img